Kerstkoekjes

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Kerstkoekjes Bereidingwijze

Roer de boter zacht samen met de suiker. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Doe het deeg in een stukje huishoudfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot zo’n 5 millimeter dikte. Steek er met koekjesvormpjes of snijd er met een mes allerlei kerstvormpjes uit, zoals sterretjes, balletjes en een kerstboom. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze zo’n tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de koekjes afkoelen en versier ze met glazuur. Om het glazuur te maken klopt u het eiwit schuimig. Voeg het sap en de gezeefde poedersuiker toe en ga door met kloppen totdat het glanst. Schep het glazuur in een stevig (boterham) zakje, knip er een klein hoekje vanaf en gebruik het als spuitzakje. Druk eventueel op sommige koekjes een aantal zilverpilletjes in het glazuur voor een extra feestelijk effect.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Boter
  • 125 Gr Lichtbruine Basterdsuiker
  • 100 Gr Schenkstroop
  • 1 Ei
  • 25 Gr Zelfrijzend Bakmeel, Gezeefd
  • 250 Gr Bloem, Gezeefd
  • 3 Tl Gemberpoeder
  • 2 Tl Gemalen Kaneel
  • Halve Tl Kruidnagelpoeder
  • Halve Tl Gemalen Nootmuskaat
  • 1 Volle Tl Baksoda
  • Voor Het Glazuur
  • 1 Eiwit
  • Halve Tl Citroensap
  • 125 Gr Poedersuiker
Probeer ook eens...