Nougatparfait

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Nougatparfait Bereidingwijze

1. Snijd de nougat in kleine stukjes. 2. Klop de slagroom, eventueel met behulp van een mixer, stijf. 3. Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. 4. Zet in de grote pan een wat kleinere pan, zodat de kleine pan erin hangt. 5. Doe vervolgens de eierdooiers en de suiker in de pan en klop dit zeer luchtig. 6. Blijf het geheel goed kloppen totdat het geheel zeer luchtig en romig is. 7. Haal vervolgens de pan uit de pan en laat het mengsel al roerend afkoelen. 8. Voeg vervolgens de stukjes nougat en de sherry toe aan het mengsel. 9. Klop het geheel goed door elkaar en voeg daarna de slagroom toe. 10. Schep de slagroom nu voorzichtig door het mengsel heen. 11. Doe het mengsel in een bolvormige schaal en dek het af met plasticfolie. 12. Zet de schaal nu minimaal 24 uur in de vriezer. 13. Wanneer de schaal minimaal 24 uur, of langer, in de vriezer heeft gestaan kun je verder. 14. Halveer de granaatappels en haal de pitjes er voorzichtig met behulp van een theelepel uit. 15. Verwijder eventuele witte vliesjes en doe de pitjes in een kom. 16. Haal de schaal uit de vriezer en dompel deze enkele seconden in heet water, hierdoor laat de parfait los. 17. Stort de parfait op een grote platte schaal en strooi de granaatappelpitjes erover heen. 18. Serveer de parfait direct.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gram Zachte Nougat
  • 100 Gram Witte Basterd Suiker
  • 2.5 Dl Slagroom
  • 3 Eierdooiers
  • 0.5 Dl Zoete Sherry
  • 2 Granaatappels
Probeer ook eens...