Aardbeien Slagroomijs
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas de aarbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Klop de slagroom licht op. Hoe luchtiger je het ijs wilt hebben, hoe lichter je het zal moeten kloppen. Pureer de aardbeien met behulp van een blender. Voor een hele chique variant haal je het mengsel door een zeef, zodat er helemaal geen pitjes meer inzitten. Met de blender kom je echter ook een heel eind. Meng de volle melk er door met de suiker. Klop vervolgens de slagroom bij het aardbeienmengsel. Voeg het scheutje citroensap erbij. Eventueel kan je het mengsel nu eerst flink terugkoelen in de koelkast. Het zal als het warm is in je keuken zorgen dat je makkelijker het ijs kunt maken in een ijsmachine zonder zelf-vriezend element. Doe het mengsel zo'n 30-40 minuten in de ijsmachine. Als je het niet helemaal stevig krijgt kun je het nog even verder laten invriezen in je diepvriezer. Het lekkerste is om het gelijk te serveren. IJs op cake of pannekoek smaakt natuurlijk altijd geweldig. Bijkomend voordeel is dat je dan het smeltende ijs goed opvangt, zodat je gerecht er geweldig uit blijft zien.
- 250 Gram Aardbeien
- 250 Ml Slagroom
- 80 Gram Kristalsuiker
- Scheutje Citroensap
- 100 Ml Volle Melk