Appel Cheesecake

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Amalia » Type: Meer van het type: Gebak

Appel Cheesecake Bereidingwijze

Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat het verpakt in plastic folie ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van 3 millimeter dik en bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Verwarm de oven voor op 130°C. Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim. Draai in de keukenmachine de rest van de suiker, roomkaas, kwark, eidooiers, gesmolten boter en bloem glad. Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm. Bak de taart in 60 minuten gaar. Zet hierna de oven op 140°C en laat de taart in 30 minuten lichtbruin kleuren. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Bak de appels in een koekenpan en voeg de poedersuiker toe. Voeg de kaneel en boter toe en laat de appels even rustig bakken. Blus af met whisky en laat het vocht verdampen. Meng de abrikozenjam erdoor zodat ze mooi gaan glimmen. Schep de appels op de taart.

Boodschappenlijstje
  • Deeg - -
  • 200 Gram Boter
  • 300 Gram Bloem
  • 100 Gram Poedersuiker
  • 1 Ei
  • Vulling - -
  • 4 Eiwitten
  • 160 Gram Suiker
  • 250 Gram Verse Roomkaas
  • 250 Gram Kwark
  • 4 Eidooiers
Probeer ook eens...