Zwitserse Kaas

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Riet Hazenkamp » Type: Meer van het type: Fondue

Zwitserse Kaas Bereidingwijze

De gemalen kaas in de pan doen met de wijn en de kirsch. Op een hoog vuur roeren tot dat het iets gesmolten is en dan op een lage vlam zetten, zodat de kaas en het vocht zich goed vermengen! Als het gesmolten is de Cachelon (fonduepan) onder de warme kraan spoelen en afdrogen. Daarna insmeren met het teentje knoflook en de pan met warme kaasfondue overgieten in de Cachelon. Doe er nu wat peper op smaak bij. Op een hete fonduebrander zetten en het geheel goed warm houden, zodat het nog blijft pruttelen.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gram Gruyere Kaas
  • 300 Gram Emmentaler
  • 100 Gram Appenzeller
  • 2 Dl Witte Wijn
  • 1 Borrelglaasje Kirsch
  • 1 Teen Knoflook
  • Zwarte Peper
Probeer ook eens...