Gemberbietjes
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 ˚C. Maak de bietjes schoon en snijd ze in helften of kwarten. Snijd eventueel de wortels doormidden. Snijd de gember in dunne plakjes. Meng in een 
kommetje de olie met de citroenzeste, de 
gembersiroop, koriander, peper, knoflook en het zout. Leg de bietjes, wortels en gember op een bakplaat en giet er het oliemengsel over. Schep goed door. Bak ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar. Schep er eventueel vlak voor het serveren de sla doorheen.
- 500 Gr Kleine Bietjes
- 500 Gr Worteltjes
- 3 Cm Verse Gember, Geschild
- 60 Ml Olijfolie
- Sap En Zeste Van 1 Citroen
- 100 Ml Gembersiroop
- 1 Tl Korianderpoeder
- Zeezout En Versgemalen Peper
- 4 Teentjes Knoflook, Doormidden Gesneden
- (gemengde Sla Met Bietenblad)