Ansjoviskoekjes

Aantal personen: 20 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Ansjoviskoekjes Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Voor ongeveer 25 stuks: Bereidingswijze Voorbereiding: Pureer de ansjovisfilets (met een beetje van de olie) en de olijven met de keukenrobot. Strooi er beetje bij beetje de bloem en de kaas bij. Meng goed. Voeg er de ijskoude boterblokjes aan toe. Bewerk tot een stevig, glad deeg. Leg de deegbal 20 minuten in de koelkast. 1. Druk op een met bloem bestoven werkvlak de deegbal goed plat. 2. Rol hem verder zo dun mogelijk uit met de deegrol. 3. Snij de deegplak met een scherp mes eerst in brede repen en verdeel dan elke reep in driehoekjes. Bak de koekjes in 8 tot 10 minuten goudbruin in de op 200° C voorverwarmde oven. 4. Bestrooi ze net voor het opdienen met grof zeezout.

Boodschappenlijstje
  • 125 Gram Zelfrijzende Bloem
  • 125 Gram Ijskoude Boter
  • 125 Gram Geraspte Kaas (bijv. Parmezaan Of Manchego)
  • 50 Gram Ansjovisfilets In Olie
  • 50 Gram Zwarte Olijven, Zonder Pit
  • Grof Zeezout Om Af Te Werken
Probeer ook eens...