Kalfsfricassee In Tomatensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLaat het vlees mooi aankleuren in de braadpan, kruid met peper en zout. Schep het vlees over in een kookpot en bak nu de ui en knoflook ook even aan, blus de pan met de kalfsfond en roer alles los, giet vervolgens over in de pan met het vlees. Voeg tenslotte de tomaten, wortelen en selder toe en breng op smaak met peper en zout, breng aan de kook. Draai het vuur laag, strooi wat Italiaanse kruiden over het vlees, sluit de pan en laat verder garen. Laat ondertussen de uitjes zachtjes aankleuren in wat olijfolie, strooi wat suiker over en laat glaceren, hou opzij. Als het vlees bijna boterzacht is mogen de uitjes en de in twee gesneden champignons bij de fricassee tot alles mooi gaar is. Bind de saus eventueel met wat zetmeel en serveer in diepe borden. Lekker met gebakken krieltjes.
- 1 Kilo Kalfsfricassee
- Dikke Ui
- 2 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- 2 Dl Kalfsfond
- 5 Stengels Witte Selder, Geschild En In Grove Stukken
- 3 Wortelen, Geschild En Grof Gesneden
- Blik Gepelde Tomaten, 800 Gr
- 250 Gr Champignons
- 200 Gr Kleine Uitjes, Schoongemaakt
- Suiker
- Italiaanse Kruiden
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout