Filomandje Met Vijgen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Noud Klok » Type: Meer van het type: Anders

Filomandje Met Vijgen Bereidingwijze

Snij de filovellen in vierkanten van 20cm. Boter vel per vel in en strooi er een beetje suiker op. Leg 2 vellen kruiselings op elkaar zodat er een stervorm ontstaat. Leg deze vellen over een steekvormpje (of blikje) en bind vast met keukentouw zodat er een mandje ontstaat. Bak dit mandje droog af in een oven op 180°C. Tot het mandje goudbruin ziet. Meng de mascarpone, de suiker en de koffieroom goed door elkaar en laat opstijven in de frigo. Doe de wijn en de suiker in een steelpannetje en warm op. Snij de vijgen in 4 en voeg bij de wijn. Als deze wat malser zijn, de vijgen uit het pannetje halen en de wijn laten inkoken tot een vloeiende siroop. (eventueel bijbinden met maizena) Schik alles mooi op een bord en werk af met munt en bloemsuiker.

Boodschappenlijstje
  • 6 Vijgen
  • 1 Glas Rode Wijn
  • 1 Glas Suiker
  • 8 Vellen Filodeeg
  • 1 Klontje Boter
  • 1 Snufje Suiker
  • 250 Gr Mascarpone
  • 5 El Koffie Room
  • 5 El Suiker
  • Takje Munt Voor De Presentatie
Probeer ook eens...