Paddestoelensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Paddestoelensoep Bereidingwijze

Bereidings duur: ca. 15 minuten In fluitketel of pan 7 dl water aan de kook brengen intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen, in koekenpan boter verhitten en sjalot, paddestoelen en ketjap al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Paddestoelmengsel overdoen in ruime pan. Kokend water erbij schenken. Boullionblokjes erboeven verkruimelen, goed doorroeren. Sherry toevoegen en soep onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes door laten koken.

Boodschappenlijstje
  • 1 Bakje Oesterzwammen (150 G)
  • 1 Bakje Shii-takes (100 G)
  • Sjalotje
  • 1 Eetlepel Boter Of Margarine
  • 1 Theelepel Ketjap Manis
  • 2 Kruidenbouillonblokjes
  • 1 Dl Sherry Dry
Probeer ook eens...