Kaashartjes Met Gemarineerde Bessen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Kaashartjes Met Gemarineerde Bessen Bereidingwijze

Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes er met een mesje uit. Roer de vanillezaadjes met de suiker door de kwark. Bekleed de hartjes of theezeefjes met de stukken kaasdoek en schep de kwark erin. Strijk de bovenkant glad. Hang de theezeefjes boven een kom en laat de kwark enkele uren uitlekken. Spoel de bessen af in een zeef en laat ze goed uitlekken, ris ze eventueel van de takjes. Meng de bessen in een kom met de suiker, likeur en balsamicoazijn en laat ze tenminste een uur bij kamertemperatuur staan. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes. Schep de munt op het laatste moment door de gemarineerde bessen. Keer de hartjes of zeefjes boven vier borden en verwijder het kaasdoek. Schep de gemarineerde bessen op en naast de kaashartjes of bolletjes.

Boodschappenlijstje
  • Voor De Hartjes:
  • Vanillestokje
  • 750 Gr Halfvolle Kwark Of Roomkwark
  • 2 El Suiker
  • Voor De Gemarineerde Bessen:
  • 500 Gr Gemengde Bessen
  • 2 El Suiker
  • 2 El Sinaasappellikeur
  • Halve El Balsamicoazijn
Probeer ook eens...