Ei Broodtaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak

Ei Broodtaart Bereidingwijze

Vet de springvorm in met de boter Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom met de suiker Roer de dooiers los met de vanille en de custard in een kom Meng de kwark, de appelen en de rozijnen er doorheen Schep het kwarkmengsel op de eiwitten en meng dit luchtig Vul de broodvorm en bak dit 45 minuten middenin de oven Bestrijk de warme taart met de jam Ook lekker als dessert

Boodschappenlijstje
  • 3 Eieren
  • 8 Sneetjes Witbrood Zonder Korst
  • Zachte Roomboter Of Margarine Of Bakspray Om Vorm In Te Vetten
  • 6 Eetlepels Kristalsuiker
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 1 Eetlepel Custardpoeder
  • 225 Gram Kwark Of Mascarpone
  • 500 Gram Appelen In Snippers Als Goudreinet Of Elstar
  • 100 Gram Gewelde Rozijnen
  • 3 Eetlepels Abrikozenjam
Probeer ook eens...