Carpaccio Van Bieten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSchaaf de gekookte bieten in dunne plakjes. Breng water aan de kook, en kook hierin het bietengroen gedurende twaalf minuten, tot het gaar is. Meng de ingrediënten voor de dressing. Leg de plakjes biet op een bord en schenk de dressing er overheen. Garneer het gerecht met schijfjes appel. Serveer de carpaccio met het bietengroen.
- 350 Gram Geschilde Gekookte Bieten
- 225 Gram Schoongemaakt Bietengroen (snijd De Grove Stengels Van De Bladeren. Laat De Bladeren Heel, Of Snijd Ze Diagonaal In Brede Repen)
- 1 Appel
- 4 Eetlepels Olijfolie
- 3 Theelepels Rodewijnazijn
- 3 Eetlepels Geraspte Mierikswortel
- 1/2 Theelepel Zout
- 1 Teentje Knoflook