Bosbessen-yoghurtijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Bosbessen-yoghurtijs Bereidingwijze

Meng de yoghurt, de vanille-essence en de honing door elkaar en zet het mengsel in de vriezer. Doe de bosbessen samen met het sinaasappelsap en de suiker in een pan, leg het deksel erop en zet de pan op een laag vuurtje. Laat de inhoud 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 30 minuten trekken. Giet het door een zeef en laat het sap afkoelen. Spatel het afgekoelde sap door het yoghurtmengsel uit de vriezer en zet het 2 of 3 uur (naar gelang de hardheid van het ijs) terug in de vriezer.

Boodschappenlijstje
  • 6 Dl Yoghurt
  • 1 Tl Vanille Essence
  • 2 El Honing
  • 100-175 Gr Bosbessen
  • Sap Van 1 Sinaasappel
  • 25 Gr (grove) Kristalsuiker
  • 2 Eiwitten
Probeer ook eens...