Nieuwjaarskoeken
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBeslag Smelt de boter en los er de suiker in op. Voeg een voor een de eieren toe. Goed mengen en er langzaam het water-melkmengsel bijgieten. Daarna de (gezeefde)bloem er al roerend bijstrooien tot een glad beslag ontstaat. Op het laatst een schepje kaneel en wat ster-anijs en een scheut brandewijn door het mengsel doen. Laat het beslag enige uren staan, liefst een hele nacht, voordat er gebakken wordt. Bakken Het ijzer goed verhitten en invetten met vetspek of wat boter. Bak de koeken tot ze lichtbruin zijn en rol ze meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel.
- 250 Gr Boter
- 500 Gr Suiker
- 3 Eieren
- 500 Gr Bloem
- 0.5 L Water
- 0.5 L Melk
- Anijs
- Kaneel
- Scheut Brandewijn