Stokbroodspiesjes Met Lamsgehakt

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Stokbroodspiesjes Met Lamsgehakt Bereidingwijze

1. Meng het lamsgehakt met de munt, knoflook en sjalot en breng op smaak met peper en zout. Vorm er 12 kleine burgertjes van en bak ze mooi bruin in wat olijfolie. 2. Bak de plakjes ontbijtspek krokant en breek ze in vrij grote stukken. 3. Snij 16 plakjes van 1 cm dik van het stokbrood. 4. Steek een stukje brood, een plakje komkommer, een burgertje, weer een plakje komkommer en een stukje spek op een spiesje en herhaal dit per spiesje nog 2 keer. Eindig telkens met een stukje brood. 5. Maak een sausje door de verschillende ingrediënten door elkaar te roeren. Serveer dit sausje bij de spiesjes.

Boodschappenlijstje
  • 1 Smal Stokbrood
  • 200 Gram Lamsgehakt
  • 1 Eetlepel Munt
  • 1 Knoflookteentje, Uitgeperst
  • Sjalotje
  • Olijfolie
  • 100 Gram Ontbijtspek, Dun Gesneden
  • 24 Plakjes Komkommer
  • Peper En Zout
  • Voor Het Sausje
  • 1 Potje Griekse Yoghurt
  • 1 Knoflookteentje, Uitgeperst
  • 1 Eetlepel Verse Munt, Fijngehakt
Probeer ook eens...