Hete Bliksem

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Hete Bliksem Bereidingwijze

•1.5 kg aardappelen •1 kg zure appels •2 grote uien Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Boor ondertussen de klokhuizen uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien. Fruit de uien in 2 kneepjes vloeibare margarine zacht in ongeveer 5 minuten. Schep ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de achtergebleven margarine. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en een kneepje vloeibare margarine. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met een klein beetje vloeibare margarine. Schep de helft van de puree in de ovenschaal en daarop de gefruite ui. Maal hier wat peper op, leg de plakken appel op de ui, kruid ze met zout en peper en schep er tot slot de rest van de puree op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de hete bliksem ongeveer 25 minuten in de hete oven.

Boodschappenlijstje
  • 1.5 Kg Aardappelen
  • 1 Kg Zure Appels
  • 2 Grote Uien
  • Blueband Vloeibaar
  • Melk
  • Peper En Nootmuskaat
  • 8 Kalkoenworstjes (ca. 500gr)
Probeer ook eens...