Gevulde Appelwaaier

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Koen Slooijer » Type: Meer van het type: Gebak

Gevulde Appelwaaier Bereidingwijze

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200°C. Ontvel de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de abrikozen met 1 deciliter water en de suiker aan de kook en laat alles 3 minuten koken. Giet de abrikozen door een zeef af en vang het kookvocht op. Meng de noten met de abrikozen, de amandelspijs en de rozijnen doorelkaar. Leg de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van 15 cm Ø. Leg de deegcirkels op een ingevette bakplaat. Verdeel het abrikozenmengsel over de deegcirkels. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Leg de partjes waaiervormig op het deeg. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Breng intussen het abrikozennat aan de kook en bind het met aardappelmeel. Neem de taartjes uit de oven en bestrijk ze direct met deze abrikozengelei. Tip: Bestrooi de taartjes eens met witte kandijsuiker of bestrooi de taartjes voor een lekker dessert met kaneelpoeder en suiker en serveer met een bolletje kaneelijs

Boodschappenlijstje
  • 1 Eetlepel Suiker
  • Aardappelmeel
  • 200 Gram Abrikozen
  • 50 Gram Amandelspijs
  • 2 Eetlepels Grof Gehakte Hazelnoten Of Pijnboompitten
  • 3 Eetlepels Rozijnen
  • 4 Goudreinetten
  • 4 Plakjes Bladerdeeg (roomboter, Diepvries)
Probeer ook eens...