Wortelen In 'oude Wijn'
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Dirk-Jan Weusthuis » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij de schoongemaakte wortels in schijfjes van ongeveer een 1/2 cm dik. Verwarm de olie in een grote bakpan, fruit de hele tenen knoflook een minuut of vijf in de olie. Verwijder de knoflook en voeg de uitgelekte wortelschijfjes toe aan de olie. Bestrooi met wat zout en vers gemalen peper en bak de wortels een paar minuten onder voortdurend roeren. Voeg nu de Marsala toe aan de wortels, doe de deksel op de pan en laat koken tot de wortels gaar zijn. Voeg een beetje water toe als de wortels te droog koken. Strooi bij het opdienen de fijngehakte peterselie over de wortels.
- 500 Gram Wortels
- 4 El Olijfolie
- 2 Grote Tenen Knoflook
- Zout En Peper
- 250 Cl Droge Marsale Wijn
- Een Handvol Peterselie Blaadjes