Aardbeien Ijs Met Mascarpone

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Aardbeien Ijs Met Mascarpone Bereidingwijze

Voor 4-6 porties aardbeienijs Zelf ijs maken is iets wat ik nog nooit gedaan had. Tot vandaag. Met mijn Philips ijsmachine is dat eigenlijk best goed te doen. Je bent even wat kwijt tijd, maar dan heb je ook wel echt heerlijk smakend ijs. Om te beginnen ben ik direct maar van alle recepten afgeweken om flink te experimentern en mijn eigen weg te vinden in toetjesland. Het resultaat is een aardbeienijs wat tussen sorbet en roomijs in zit. Fris door de mascarpone en het vele fruit. Was de aarbeien en snijd de kroontjes eraf. Pureer de aardbeien met de melk en het scheutje citroen in de blender. Klop de eierdoor samen met de suiker. Doe de mascarpone erbij en klop het geheel luchtig om. Meng het aardbeienmengsel erdoor. Haal het koelelement uit de diepvries en plaats het in de machine. Zet de ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Als het erg warm is, is het slim om eerst je ijsmengsel te koelen in je koelkast. Dat is anders door het bereide n te warm geworden, waardoor je geen stevig mengsel meer krijgt. Na ongeveer 15 minuten moet je de hazelnoten even hakken in de blender en bij het ijs gooien. Dat is nu al wat steviger, waardoor het niet helemaal naar de bodem zakt. Na 20 tot 45 minuten is je ijs stevig genoeg. Zet het nog even in de vriezer voor je ervan gaat genieten. Bewaar het niet langer dan een week, de eerste uren is het echt het allerlekkerst!

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Aardbeien
  • 80 Gram Kristalsuiker, Fijn
  • Scheutje Citroensap
  • 1 Eierdooier
  • 180 Ml Volle Melk
  • 50 Gram Mascarpone
  • 1 Handje Hazelnoten
Probeer ook eens...