Oliebollentaart Met Custardschuim

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Oliebollentaart Met Custardschuim Bereidingwijze

Smelt de boter. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg eruit. Breek of snijd de oliebollen in stukken. Meng in een komde oliebollen, melk, suiker, boter, vanillemerg en eieren door elkaar tot een smeuïge massa. Vet de ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 170°C. Doe het oliebollenmengsel in de ingevette springvorm. Bak de oliebollenstaart ca. 45 –60 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is. Roer een papje van het custardpoeder en een scheutje van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook met 50 g suiker, giet al roerende het custardpapje erbij en laat de pudding ca. 2 minuten al roerend koken. Giet de custard in een omgespoelde kom, dek af met plasticfolie en laat het afkoelen. Kook de suiker met het water tot een heldere siroop. Klop intussen in een ontvette kom de eiwitten luchtig met een mixer.Giet de suikersiroop in een dun straaltje al kloppend op het eiwit en laat het al mixend afkoelen. Meng de custard met het schuim. Doe het mengsel in een spuitzak. Laat de taart iets afkoelen en spuit vervolgens het schuim erop. Brand het af met een brandertje en serveer!

Boodschappenlijstje
  • 50 Gr Boter
  • 1 Vanillestokje
  • 10 Oliebollen
  • 2.5 Dl Melk
  • 180 Gr Suiker
  • 2 Eieren
  • Voor De Custardschuim;
  • 25 Gr Custardpoeder
  • 5 Dl Melk
  • 125 Gr Suiker
  • 120 Gr Water
Probeer ook eens...