Pangafilet Op Roergebakken Boontjes Met Champignons

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Pangafilet Op Roergebakken Boontjes Met Champignons Bereidingwijze

Maak de boontjes schoon en zet een pan water (met zout) op. Kook ze beetgaar gaar en schep ze in een vergiet. Spoel ze af met koud water en weer terug in de koelkast. Snij de champignons in vieren en kunnen ook de koeling in. Snij de ui en evt de knoflook in blokjes en kunnen afgedekt ook de koelkast in. Het afmaken: Zet een wok op middel hoog vuur en doe er wat olie(zonnebloem of olijf) in, als de olie heet is voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui goudbruin is voeg je de champignons toe. Als champignons ook mooi bruin zijn voeg je de boontjes toe en mag het vuur laag. Zet een koekenpan op (als je het aan durft mag dit gelijkertijd). Doe er wat olie in (boter mag ook een combi olie roomboter is het lekkerst). Bestrooi de vis met peper en zout. Dep de vis in een bakje met bloem Zet je vuur wat hoger, als je olie warm is doen we de vis erin. Aan beiden zijden bruin bakken. Als de vis mooi bruin is afblussen met en beetje cirtoensap of wittewijn. De bootjes op het bord vis erop de "jus" erover en eet smakelijk. Erg lekker met puree of gebakken aardappels

Boodschappenlijstje
  • 4 Panga Filets (mag Ook Een Andere Platvis Zijn Schol Of Tong)
  • 250 Gram Champignons
  • Grote Ui
  • Evt 1 A 2 Teentjes Knoflook Als Je Ervan Houd
  • Citroen (of Witte Wijn)
  • Peper En Zout
  • Bloem
Probeer ook eens...