Basisrecept Hardewenerdeeg
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeZorg dat alle ingredienten voor dit recept op kamertemperatuur zijn. Hierdoor is het deeg gemakkelijker te kneden. Zonder suiker is dit deeg prima te gebruiken voor hartige gerechten. Zoals bijvoorbeeld quiches of om een stuk vlees in te garen. Bereidingswijze Kneed de suiker met de boter tot een soepele massa. Voeg het ei toe en kneed alles even door. Leg dit in de gezeefde bloem. Kneed met twee handen de bloem door het botersuikermengsel, waarbij een steeds verder verkruimeling van de massa moet optreden, door alles lichtjes tussen de handen te wrijven. Druk tenslotte het deeg stevig en laat het gewikkeld in plasticfolie in de koelkast opstijven.
- 100 Gram Basterdsuiker, Witte
- 200 Gram Boter
- 1 Ei
- 300 Gram Bloem, Gezeefde