Aardappelgratin
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Pers de knoflook boven een kom uit en roer de melk en slagroom met 2 theelepels zout, peper en nootmuskaat naar smaak erdoor. Schep de aardappelplakjes erdoor. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter. Verdeel de aardappelplakjes met het vocht in de schaal. Strooi de kaas erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat de aardappelschotel in de oven in 50 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker met kalfsvlees of rundvlees en een frisse salade.
- 1 Kilo Aardappelen
- 2 Knoflookteentje, Uitgeperst
- 250 Ml Melk
- 250 Ml Slagroom
- Versgemalen Zwarte Peper
- Nootmuskaat
- 75 Gram Boter
- 100 Gram Geraspte Gruyère Of Belegen Kaas