Hartige Schelvistaart
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeBegin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en kook de aardappelen in een grote pan kokend water tot ze gaar zijn voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Leg ondertussen de schelvis in een pan en giet de melk erover en strooi de lente-uitjes erover heen. Vervolgens sluit je de deksels en breng het aan de kook en laat het 5 tot 8 minuten zachtjes doorkoken tot de vis gaar is en makkelijk uit elkaar te halen is. Fileer de vis en gooi het vel en de graat weg. Schenk de melk en de uien in een maatbeker, het zou ongeveer 200ml moeten zijn. Giet de aardappels af en pureer ze. Roer de melk en de lente-uitjes erdoor, voeg daarna de crème fraîche toe. Voeg de stukjes vis toe en de helft van de kaas. Breng op smaak met wat zout en veel peper. Lepel het mengsel in een grote, ondiepe ovenvaste schaal en strooi de resterende kaas erover. Bak het geel in 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lekker knapperig is.
- 1,5 Kg Aardappelen Geschild En In Blokjes
- 600 Gram Schelvisfilets
- 300 Ml Melk
- 1 Bos Lente-uitjes (fijngehakt)
- 200 Gram Crème Fraîche
- 100 Gram Leerdammer, Fijngeraspt
- Zout En Peper