Bonensalade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Greetje van de Weide » Type: Meer van het type: Salades

Bonensalade Bereidingwijze

Bak allereerst de spekreepjes uit in een pan met een scheutje olijfolie. Snij ondertussen de ui, tomaten, paprika en ananas klein. Laat ook de bruine bonen uitlekken. Zodra de spekreepjes knapperig zijn kan je ze op een stuk keukenrolpapier leggen. Fruit in het overgebleven vet de ui. Voeg daarna de cherrytomaten en paprika toe en bak ze kort mee. Voeg hierna de ananas en de bonen toe en warm die even op. Garneer ondertussen het bord met gemengde sla. Als de ananas en de bonen warm zijn kan je deze op de gemengde sla serveren. Garneer het daarna met spekjes. Je zou eventueel ook nog een dressing kunnen maken van ananassap en olijfolie, maar ik vond dat zelf niet nodig.

Boodschappenlijstje
  • Halve Verse Ananas
  • 1 Rode Paprika
  • 100 Gram Cherrytomaatjes
  • 1 Sjalotje
  • 125 Gram Gerookte Spekreepjes
  • 1 Potje Bruine Bonen
  • 1 Zak Gemengde Sla
  • Olijfolie
Probeer ook eens...