Venkel Met Tomaat
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Roerbakken
BereidingwijzeIk vind dit zelf erg lekker. Je kunt dit eten met pasta, rijst of aardappels en een lekker worstje. In dit geval heb ik er blokjes mozzarella met minitomaatjes bijgedaan, tevoren gemarineerd in wat olijfolie en versgemalen peper en zout. Snij de venkelknol door de helft en vervolgens in kwarten. Verwijder de witte kern en snij de kwarten nog een keer door de helft zodat er smalle partjes ontstaan. Verhit wat olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Leg hier de partjes venkel in, zodanig dat alle partjes met het snijvlak de bodem raken. Snij de tomaat in plakken en schik die over de venkel en voeg wat tomatenpuree toe en maal er zwarte peper over. Hussel het geheel na 5 minuten om. Laat het geheel nog minimaal 10 minuten stoven en hussel het af en toe om. Voeg, als het mengsel te droog dreigt te worden, wat kookvocht van de rijst of de aardappels toe.
- 1 Tomaat
- 1 Venkelknol
- 1 Eetlepel Tomatenpuree
- Zwarte Peper/ Zout