Komkommersalade
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeBereidingstijd: 10 minuten 1.Schil 2 komkommers met een dunschiller, snijd de uiteinden eraf en snijd de komkommers in de lengte door midden. Schep met een theelepel voorzichtig de zaadjes eruit en gooi die weg. Hak de komkommer in onregelmatige, hapklare stukjes en doe die in een kom. 2.Strooi er een flinke snuf zeezout en zwarte peper uit de molen op. Doer er 6 eetlepels extra vierge olijfolie en 2 eetlepels citroensap bij en meng alles goed. 3.Pluk wat bladjes van een paar takjes munt en hak ze grof. 4.Serveer de salade nu of kies voor één van de volgende manieren: Doe een flinke lepel biologische yoghurt bij de salade. Hussel door elkaar en sprenkel voor het serveren nog wat extra olijfolie erop Of: De er wat zwarte olijven (zonder pit) door. Of: Snijd 1 verse, rode peper in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en hak hem heel fijn. Strooi de stukjes over de salade en sprenkel voor het serveren nog wat extra olijfolie erop.
- 2 Komkommers
- Zeezout En Versgemalen Zwarte Peper
- Extra Vierge Olijfolie
- Paar Takjes Verse Munt