Geurige Appeltjes Met Kaneel Uit De Oven
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren. In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen. Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap. Sherry op bodem van schaal schenken. Amandelmengsel en boter over appels verdelen. In midden van oven appels in ca. 40 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.
- 1 Sinaasappel
- 100 Gr Boter
- 1 Zakje Amandelschaafsel (45 G)
- Half Pak Bastognekoeken
- 2 Tl Kaneel
- 2 Tl Gemalen Kardemom
- 2 Tl Gemberpoeder
- 4 Appels (bijv. Braeburn)
- 4 El Medium Dry Sherry (of Appelsap)