Citroenen Conserveren

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Citroenen Conserveren Bereidingwijze

Trek de citroenen (met schil) in vier parten uit elkaar, of snijd ze bijna door-midden en strooi er per citroen een theelepel (zee)zout in. Druk ze dicht en laat ze twee dagen in een schaal staan in de koelkast. Stop de citroenen daarna tegen elkaar in een gesteriliseerde pot en giet er een mengsel van half citroensap, half kokend water met wat tijm en de piment over. Schenk er een laagje olijfolie op en sluit de pot af. Laat de pot voor gebruik 3-4 weken in de koelkast of in een koele kelder staan.

Boodschappenlijstje
  • 6 Citroenen
  • 6 Tl Zeezout
  • Citroensap
  • Water
  • Tijm
  • 1 Tl Piment
  • Olijfolie
Probeer ook eens...