Coupes Van Ananas Met Kokosnoot
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Koen Slooijer » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLaat de ananas uitlekken en doe de stukken in een steelpan. Doe er 20 cl kokosmelk bij. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden, schraap met een klein mes de zaadjes eruit en doe ze erbij. Kook alles 15 tot 20 minuten tot de ananas zacht is. Verdeel de compote over vier glazen en zet die in de koelkast. Zet de gelatine te week in een kop koud water. Giet de rest van de kokosmelk in een steelpan en verwarm ze tot ze halflauw is. Knijp de gelatineblaadjes uit met uw hand en doe ze samen met de suiker bij de kokosmelk. Roer goed tot alles gesmolten is. Laat afkoelen. Klop de room stijf en doe die bij de kokosbereiding. Verdeel deze bereiding over de glazen met de ananascompote. Zet de glazen terug in de koelkast. Versier elk glas net voor het opdienen met een muntblaadje.
- 1 Blik Ananas In Stukken Op Siroop
- 1 Doos Kokosmelk
- 1 Vanillepeul
- 3 Blaadjes Gelatine
- 2 Eetlepels Fijne Suiker
- 1 Potje Verse Room
- Enkele Blaadjes Munt