Havermoutstengels

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jooske ten Brinke » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Havermoutstengels Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Meng in een kom de kwark, olijfolie, 125 gram havermout, bloem, noten en 1 theelepel zout tot een soepel deeg, voeg eventueel een scheutje water toe. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvak uit tot een rechthoekige lap van 3/4 cm dik. Maal er zeezout boven en strooi de rest van de havermout en het sesamzaad erover. Snijd het deeg in lange repen van 2 cm breed en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 175 Gram Havermout
  • 250 Gram Magere Kwark
  • 4-5 Eetlepels Olijfolie
  • 125 Gram Bloem
  • 50 Gram Hazelnoten, Fijngehakt
  • Grof Zeezout
  • 1-2 Eetlepels Sesamzaad
Probeer ook eens...