Havermoutstengels
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jooske ten Brinke » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de kwark, olijfolie, 125 gram havermout, bloem, noten en 1 theelepel zout tot een soepel deeg, voeg eventueel een scheutje water toe. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvak uit tot een rechthoekige lap van 3/4 cm dik. Maal er zeezout boven en strooi de rest van de havermout en het sesamzaad erover. Snijd het deeg in lange repen van 2 cm breed en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
- 175 Gram Havermout
- 250 Gram Magere Kwark
- 4-5 Eetlepels Olijfolie
- 125 Gram Bloem
- 50 Gram Hazelnoten, Fijngehakt
- Grof Zeezout
- 1-2 Eetlepels Sesamzaad