Aardbeien Met Sabayon
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Enneman » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een kom. Snijd grote exemplaren in tweeën. Bestrooi ze met de suiker en overgiet ze met het sinaasappelsap. Het sinaasappelsap versterkt de natuurlijke smaak van de aardbeien. Doe de eierdooiers met de suiker in een kom of een metalen bekken dat op een pan kan worden gezet. Breng in de pan een laagje water aan de kook. Klop de dooiers met de mixer in circa 4 minuten licht en luchtig. Zet de kom op de pan met kokend water, draai het vuur laag en let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Klop met de mixer de wijn in een dun straaltje door het dooiermengsel en blijf circa 8 minuten kloppen tot het mengsel gebonden is. Neem de kom van de pan en blijf nog kort doorkloppen. Verdeel de aardbeien over glazen coupes en schep er de warme sabayon over. Serveer meteen.
- 500 Gram Aardbeien
- Sap Van één Sinaasappel
- Suiker Naar Smaak
- Voor De Sabayon:
- 4 Eetlepels Eierdooiers
- 4 Eetlepels Suiker
- 1,5 Dl. Zoete Witte Dessertwijn