Gemarineerde Lamskoteletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst
Bereidingwijze25 minuten Breng het vlees op smaak met peper en zout. Pers de look in de witte wijn en leg het vlees en het laurierblad erin te marineren. Pel en snipper ondertussen de ui en stoof aan hem in 2 eetlepels Solo. Roerbak er de rijst 2 minuten in tot hij transparant wordt en voeg dan de bouillon toe. Laat verder beetgaar koken terwijl je de spekblokjes in een andere pan met 2 eetlepels Solo aanbakt. Voeg er het vlees bij en laat aan ieder kant gedurende 1 minuut garen. Haal het vlees uit de pan. Roer de bakresten los met de wijn waarin het vlees heeft gemarineerd, breng op smaak met de tijm en laat licht inkoken. Spoel de rode bonen en voeg ze aan de saus toe. Schik een bedje rijst op de borden en leg er het vlees op. Lepel de saus erover.
- 800 Gr Lamskoteletten
- Zout
- 1 Laurierblad
- 1 Dl Witte Wijn
- 50 Gr Spekjes
- 4 El Solo
- 6 Dl Groentebouillon
- 1 Blikje Rode Bonen
- 1 Ui
- 1 Citroen
- Tijm
- Peper
- 6 Knoflookteentjes
- 250 Gr Rijst