Aardappel- Auberginesalade
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Jurian Grissen » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeMaak de aubergine schoon en snijd hem in dunne plakken. Bestrooi ze royaal met zeezout en laat ze een half uurtje staan. Boen de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakken. Kook ze in water met zout in ca. 10 / 15 minuten net gaar. Laat ze uitstomen en helemaal afkoelen.Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog met keukenpapier. Rooster ze om en om op de grillplaat of barbecue. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Maak de lenteuien schoon en snijd ze in schuine stukken. Hak de munt en basilicum. Meng room met de helft van de gehakte kruiden en breng op smaak met zout en peper. Schep het roommengsel en de uitjes door de aardappels. Schep de aardappelsalade op de borden. Verdeel de geroosterde aubergines en de kaas ook over de borden en besprenkel met olijfolie. Strooi tot slot de pijnboompitten en de rest van de kruiden over het gerecht.
- 1 Aubergine
- 6 Vastkokende Aardappels
- 50 Gram Pijnboompitten
- 1 Bosje Lente Uitjes
- 1 Takje Verse Munt
- 3 Takjes Verse Bascilicum
- 100 Gram Feta In Blokjes
- 4 El Room
- Olijfolie
- Zout En Peper