Pasta Carbonare

Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta

Pasta Carbonare Bereidingwijze

Pasta carbonare is een van de simpelste pastagerechten die er zijn. Heerlijk basic en ook een goede hap na een avondje stappen! Je kan pasta carbonare beter met penne klaarmaken dan met spaghetti. Penne heeft een veel betere bijt dan spaghetti en door de ribbels (rigate) blijft de saus er beter aan zitten. Kook de penne beetgaar. Snijd de panchetta in reepjes en bak die krokant met een eetlepel olijfolie. Kan je geen panchetta krijgen? Gebruik dan gewoon een heel stuk ontbijtspek en snijd dat in reepjes. Veel lekkerder en sappiger dan die voorgesneden spekjes uit de supermarkt! Kluts de 2 eieren los en doe er zout en peper bij. Rasp de kaas en meng die door het geklutste ei. Zodra de spekjes klaar zijn meng je die er door. Als de pasta beetgaar is giet je deze af en meng je de saus direct door de pasta. Door de hitte wordt het ei gaar. Dien pasta carbonare direct op

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Pasta
  • 75 Gram Panchetta Of Gerookt Ontbijtspek
  • 2 Eieren
  • 75 Gram Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 10 Eetlepel Olijfolie
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...