Florentiners - Koekjes Uit Italie
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze(10-12 stuks) Verwarm de oven voor op ca. 180°C. Hak de noten, sinaasappelschil, kersen en rozijnen grof. Verwarm in een pan de boter met de suiker tot de suiker helemaal is opgelost. Neem de pan van het vuur. Roer eerst de bloem door de boter en vervolgens de noten en vruchten. Schep nu telkens enkele theelepels van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat (op ruime afstand, de koekjes lopen uit). Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de plaat afkoelen en stevig worden.
- 50 Gr Blanke Amandelen
- 50 Gr Gekonfijte Sinaasappelschil
- 25 Gr Gekonfijte Kersen
- 25 Gr Rozijnen
- 60 Gr Boter
- 4 El Basterdsuiker
- 3 El Bloem, Gezeefd
- Geraspte Schil Van Een Citroen