Toscaanse Balletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeMaal de pijnboompitten, het brood en de knoflook fijn in de mixer en meng dit, samen met de eierdooiers goed onder het gehakt. Maak er vervolgens balletjes van ongeveer 4 cm van en wentel ze daarna nog even in bloem en laat dan wat rusten. Fruit de zilveruitjes aan in wat boter, blus daarna met de wijn en laat inkoken. Strooi er nu een eetlepel bloem over en meng goed, giet nu onder voortdurend roeren de bouillon bij en breng aan de kook. Nu mogen de ui, de paprika en het tomatenvlees eveneens in de pan, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen. Voeg tot slot de balletjes en de champignons in de hete saus en laat nog 10 minuten sudderen, werk af met peper, zout en wijnazijn. Serveer er aardappelen in de schil bij.
- 650 Gr Kalfsgehakt
- 1 Groene, Rode En Gele Paprika, In Reepjes
- 250 Gr Champignons, De Grote In Stukjes
- 4 Zilveruitjes Mét Groen, Gesnipperd
- 2 Eierdooiers
- 2 Uien, In Ringen
- 4 Knoflookteentjes
- 1 Eetlepel Pijnboompitten
- 2 Sneetjes Oud Bruin Brood
- 1 Blik Tomatenvlees 400 G
- 1 Liter Kippenbouillon (blokje)
- 1 Glas Witte Droge Wijn
- 1 El Rode Wijnazijn
- Bloem
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout