Tiramisu Met Chocolademousse
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: TILLY2009 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKlop de eidooiers wittig met de suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel. Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas, doop de lange vingers in de koffie en de amaretto en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken). Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag. Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn. Bedek de glazen met plasticfolie en laat de tiramisu minstens 5 uur in de koekast opstijven. Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder.
- 6 Eieren, Gesplitst
- 110 G Suiker
- 500 G Mascarpone
- 30 Lange Vingers
- 250 Ml Sterke Koffie, Lauwwarm
- 1 Glas Amaretto
- 200 G Pure Chocola
- 100 Ml Slagroom, Lobbig Geslagen
- 4 Eetlepels Cacaopoeder