Noedels Met Kokosmelk
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeSnijd de wortelen en de peultjes in julienne, schil de courgette en snij de schil eveneens in julienne, het vruchtvlees snij je in blokjes en besprenkel deze met wat limoensap, zet opzij. Klop de kokosmelk op met de azijn, sojasaus en arachideolie, breng op smaak met tabasco. Kook de pasta al denté. Fruit de knoflook (in een ruime wokpan) aan in olie, voeg de kalkoenreepjes toe, laat ze mooi kleuren en breng op smaak, nu mag ook de groentejulienne erbij en roerbak een minuut. Voeg de gember toe en laat (al roerend) even zachtjes garen. Giet de pasta af en vermeng hem met de groenten in de wok, draai het vuur laag. Roer vervolgens de dressing en de courgetteblokjes door het gerecht en laat warm worden. Verdeel alles over diepe borden, werk af met en snuifje zeezout (facultatief) en wat waterkers.
- 300 Gr Noedels
- 250 Gr Kalkoenfilet, In Reepjes
- 4 Mooie Wortelen, In Julienne Gesneden
- Courgette
- 150 Gr Peultjes
- Limoensap
- 2 Knoflookteentjes
- 3 Cm Verse Gemberwortel, (fijngehakt)
- Dressing:
- 4 El Rode Wijnazijn
- 4 El Sojasaus
- 4 El Arachideolie
- 1.5 Dl Kokosmelk
- Bosje Waterkers
- Tabasco
- (zee)zout En Zwarte Peper