Spirelli Met Scampi & Victoriabaars
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeOntdoe de scampi's van hun "jasje", verwijder het darmkanaaltje en hou apart. Stoof de scampi jasjes aan in hete olijfolie, voeg sjalotten en knoflook toe en laat even meestoven, blus met de wijn en laat even inkoken. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng op smaak met laurier, tijm, rozemarijn & venkelzaad. Sluit de pan en laat een uurtje zachtjes koken, zeef deze bouillon en hou opzij. Maak een mooie roux met de boter, bloem en de verkregen bouillon, breng op smaak met peper, zout, tomatenpuree en room. Bak de scampi's kort in wat olijfolie, kook de pasta al denté, giet af en doe terug in de pan. Voeg de roomsaus eraan toe en meng er voorzichtig de visbrokken en scampi's aan toe. Sluit de pan en laat 1 ŕ 2 minuten doorwarmen om de vis te garen. Serveer in diepe pastaborden en werk af met wat peterselie of dille.
- 500 Gr Spirelli
- 20 Scampi's
- 350 Gr Victoriabaars Filet, In Hapklare Brokken
- 2 Sjalotjes
- 1 Knoflookteentje
- 2 Wortelen (grof Gehakt)
- Glas Droge Witte Wijn
- 1 Liter Water
- Half Bouillonblokje (vis)
- 1 El Tomatenpuree
- 1 Spaanse Peper, Fijngehakt
- 1 Takje Tijm, 1 Laurierblad, 1 Takje Rozemarijn
- Venkelzaad
- 50 Gr Boter
- 50 Gr Bloem
- 1 Dl Room
- Sap Van Een Halve Citroen
- Olijfolie
- Peper En Zout