Gebakken Tomaat Met Pijnboompitten

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Jolijn Albersen » Type: Meer van het type: Anders

Gebakken Tomaat Met Pijnboompitten Bereidingwijze

Neem vier grote vleestomaten en hol deze uit. Halveer de tomaten. Snipper twee rode uien fijn en maak 2 teentjes knoflook schoon. Doe vervolgens olijfolie in de pan en verhit de olie. Doe de uien, knoflook en kruiden (zout peper, italiaanse kruiden) erbij. Laat het geheel glazig garen. Als het geheel gaar is, dan haal je het uit de pan en verhit opnieuw de olijfolie, daarin bak je de halve tomaten op de schil en als het enigszins begint te garen, doe je over iedere tomaat het gebakken uienmengsel. Dit bak je nog even, vervolgens maak je een dressing van balsamico azijn en olijfolie met honingmosterd, peper en zou en dat giet je over de tomaten, alles afgarneren met verse basilicum en pijnboompitten en wellicht wat verse parmazaanse kaasschaafsels en je hebt een heerlijk vegatarisch gerecht.

Boodschappenlijstje
  • 4 Stuks Grote Vleestomaten
  • 2 Stuks Knoflookteentjes
  • 2 Stuks Grote Rode Uien
  • 3 Eetlepels Balsamico Azijn
  • 6 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Eetlepel Honingmosterd
  • Verse Basilicum
  • Verse Parmazaanse Kaas
  • Peper, Zout En Italiaanse Kruiden
  • 100 Gram Pijnboompitten
Probeer ook eens...