Rijstschotel Met Gorgonzola
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Michiel Oosterveen » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeVolg het basisrecept voor de risotto . Fruit de ui en de gedroogde salie samen in de helft van de boter. Nadat je ongeveer de helft van de bouillon hebt gebruikt, voeg je de kaas er aan toe. Als de risotto klaar is haal je de pan van het vuur en voeg je de overige ingredienten toe. Bak de verse hele salieblaadjes in een beetje boter en gebruik deze om de schaal te garneren en serveer de Parmezaanse kaas apart. De Gorgonzola is vrij zout van zichzelf, dus proef het eerst voordat je meer zout toevoegd. Dolcelatte is niet zo zout.
- 1 Gesnipperde Ui
- 1 Tl Fijngehakte Gedroogde Salie
- 100 Gram Ongezouten Boter
- 400 Gram Rijst
- 1,5 Liter Hete Kippe- Of Groentebouillon
- 100 Gram Rijpe Gorgonzola In Blokjes
- 2 El Kookroom
- 4 Blaadjes Fijngehakte Salie En Een Paar Hele Blaadjes Om Te Garneren
- Zout En Versgemalen Peper
- Vers Geraspte Parmezaanse Kaas.