Ravioli Met Peterseliepesto

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta

Ravioli Met Peterseliepesto Bereidingwijze

Kneed een soepel deeg van de bloem, de eieren en 1 theelepel zout. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Verpak het deeg in folie en laat ongeveer 1 uur rusten. Hak de garnalen in kleine stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de garnalen met de tomaten, de eidooiers en de citroenrasp. Rol het deeg uit tot 2 lappen van 3 milli-meter dik (circa 50 x 25 centimeter). Verdeel 8 bergjes vulling over 1 lap deeg, ongeveer
7 centimeter uit elkaar. Leg er de tweede lap op en druk hem rondom de vullingen goed vast. Snijd met een pastawiel hartvormen rond de vulling. Maak dan de pesto: doe hiervoor de peterselie, de pijnboompitten, het zeezout, de Parmezaanse kaas, de knoflook en de olijfolie in een keukenmachine en meng tot een dikke saus. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de ravioli in zacht kokend water in ongeveer 4 minuten gaar. Neem de ravioli met een schuimspaan uit het water en serveer met de pesto.

Boodschappenlijstje
  • 600 Gr (Italiaanse 00) Bloem
  • 6 Eieren
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 375 Gr Gepelde Garnalen
  • 2 El Zongedroogde Tomaten In Olie
  • 2 Eidooiers
  • Rasp Van ½ Citroen
  • 50 Gr (platte) Peterselie
  • 25 Gr Pijnboompitten
  • Halve Tl Zeezout
  • 75 Gr Parmezaanse Kaas, Geraspt
  • 1 Teen Knoflook, Geperst
  • 1.5 Dl Olijfolie
Probeer ook eens...