Espressokoekjes
Aantal personen: 8 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor 25 koekjes Klop met een elektrische mixer de boter met de beide suikers romig. Voeg al kloppend het ei toe. Doe er de bloem, het espressopoeder, het cacaopoeder, het zout en de chocolade bij en meng tot een egaal deeg. Vorm een bol van het deeg en duw het plat. Doe het deeg in een plastic zak en laat het in de koelkast circa 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en snijd er met een mesje de vorm van een koffieboontje uit. Kerf in het midden een sneetje. Geef er affogato bij.
- 120 Gr Zachte Boter
- 50 Gr Bruine Suiker
- 50 Gr Suiker
- 1 Ei
- 140 Gr Bloem + 30 Gram Om Uit Te Rollen
- 2 Tl Instant Espressopoeder
- 2 Tl Cacaopoeder
- 60 Gr Bittere Chocolade (gehakt)
- (eventueel Chocoladekoffieboontjes Voor Garnering)