Saltimbocca Alla Romana
Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Martijn Zonnebeld » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDe saltimbocca alla Romana geniet een grote reputatie. De saltimbocca, letterlijk 'sprong in de mond', geldt als een Romeinse specialiteit, maar het komt oorspronkelijk uit Brescia. Zoals vaak in de Italiaanse keuken is het een heerlijke combinatie van maar enkele ingrediënten, in dit geval kalfsvlees, ham en salie. Al waarschuwt Pellegrino Artusi, de auteur van het standaardwerk over de Italiaanse keuken uit 1891, er niet te veel van te gebruiken. In zijn recept schrijft hij een half blaadje voor, een heel takje zou al te veel zijn. Wat mij betreft mag het wel ietsje meer zijn. Saltimbocca: (voor twee personen) * 2 kalfsoesters * 2 plakken gerookte ham, bijvoorbeeld Parmaham * 4 blaadjes verse salie * 25 g boter * 4 eetlepels witte wijn (of marsala wijn) * Zout, peper * satéprikkers Bereiding: * Leg op elke kalfsoester een plakje ham en twee blaadjes salie. Vouw dubbel en zet vast met een satéprikker. * Verhit de boter in een koekenpan en laat de oesters aan beide kanten bruinen. * Giet de wijn in de pan en laat 6 tot 8 minuten zachtjes bakken, tot het vlees gaar is. * Leg het vlees op een warme schaal en verwijder eventueel de satéprikkers. * Giet enkele eetlepels van de jus uit de koekenpan over het vlees. Overigens erg lekker om er risotto bij te serveren. Ben je even niet zo in de stemming om zelf te koken en woon je in de buurt van Amsterdam, dan kan je voor een heerlijke Saltimbocco ook terecht bij Cucina Casalinga (om mee te nemen)
- 150gram 2 Kalfsvlees