Ossobuco Alla Milanese
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Pasta
Bereidingwijze•Kruid de schenkels met peper en zout, wentel ze door de bloem en laat ze mooi kleuren in olie en boter. •Strooi de uien, wortels en selder over het vlees en laat meestoven, blus met de witte wijn en laat even inkoken. Giet de kalfsfond toe en breng aan de kook, nu mogen ook de gepelde tomaten, sinaasappelschil, tijm & laurier in de pan. •Draai het vuur zeer laag en laat de "ossobuco" in zo'n 2 uur boterzacht pruttelen. •Maak ondertussen de "Gremolata", Italianen eisen dit bij deze vleesschotel... hiervoor mengt u 2 zéér fijngesneden teentjes knoflook met geraspte sinaasappelschil en gehakte peterselie. Deze mengeling strooit u bovenop het vlees net voor het opdienen. •Serveer bij deze lekkernij bij voorkeur een risotto of pasta.
- 4 Kalfsschenkels
- 2 Uien (liefst Rode
- 2 Stengels Bleekselderij, In Stukjes
- 1 Takje Tijm
- Laurierblaadje
- 1 El Fijngehakte Sinaasappelschil
- Glas Droge Witte Wijn
- 4 Dl Kalfsfond
- 1 Blik Gepelde Tomaten, 400 Ml
- Olijfolie, Boter, Bloem
- Peper Uit De Molen & Zout