Indiase Bloemkool Met Gehakt En Appel
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil en was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in ca. 15 min. net gaar. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Verhit olie in een wok en roerbak de bloemkool met de kurkuma, het komijnzaad en de koriander. Voeg 100 ml heet water toe en laat de bloemkool al omscheppend in ca. 15 min. net gaar worden. Bak tegelijkertijd het gehakt met de currypasta in ca. 8 min. rul. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Schep de aardappel door de bloemkool, voeg de kookroom toe, kook het geheel nog even door. Schep de appel door het gehakt en serveer met de bloemkoolschotel.
- 500 Gr Aardappelen
- Zout
- 3 El Olie
- 1 Tl Kurkuma
- 2 Tl Komijnzaad
- 1 Tl Koriander
- 400 Gr Rundergehakt
- 2 El Milde Currypasta , Pas Op! Voorzichtig Toevoegen
- 125 Ml Koksroom
- 1 Jonagold
- 1 Bloemkool