Walnoot-marshmallow

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Walnoot-marshmallow Bereidingwijze

Bekleed een bakblik van 27×17 cm met een opstaande rand van minimaal 3 cm met bakpapier en bestrooi het papier gelijkmatig met een derde deel van een mengsel van de walnoten, kristalsuiker en kaneel. Week de gelatine in koud water. Doe de 375 gram suiker met het water in een steelpan, roer 1 keer en kook het geheel tot de suiker is opgelost. Voeg de keukenstroop toe en kook het mengsel verder tot het 124 ˚C is. Begin 3 minuten voordat deze temperatuur is bereikt de eiwitten tot schuim te kloppen. Schenk al kloppend de hete suikersiroop in een dunne straal op het stevige eiwitschuim. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de hete massa en blijf kloppen tot de massa nog lauw aanvoelt. Schenk de massa in het voorbereide bakblik; deze vloeit langzaam uit tot de bovenkant vlak is. Bestrooi het mengsel met de helft van het overgebleven notenmengsel en laat het minstens 2 uur afkoelen (eventueel in de koelkast). Keer de plak na het afkoelen op een snijplank en verwijder het bakpapier. Doop een scherp mes in heet water. Snijd de plak in repen en knip de repen in stukken met een schaar. Wentel de stukken in het laatste deel van het notenmengsel.

Boodschappenlijstje
  • 375 Gr Suiker
  • 150 Ml Water
  • 3 El Bruine Keukenstroop
  • 8 Gelatineblaadjes
  • 3 Eiwitten
  • 125 Gr Walnoten, Grof Gehakt
  • 50 Gr Kristalsuiker
  • Halve Tl Kaneel
Probeer ook eens...