Gemarineerde Lamskoteleten
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng voor de marinade alle ingrediënten en overgiet daarmee de lamskoteletjes, dek af met folie en zet zo'n uurtje in de koelkast. Doe voor de pesto alles in een smalle maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde pasta, laat koud worden in de koelkast. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, kruid met zwarte peper en wat zout en grill ze mooi knapperig maar mals op de grillpan. Serveer ze samen met een streepje pesto op een groot bord. Lekker met een frisse witloofsalade en gegrilde aardappelschijfjes, bestrooid met Provençaalse kruiden
- 12 Lamskoteletjes
- Marinade:
- 4 El Olijfolie
- Halve Citroenschil (geraspt)
- 4 El Citroensap
- 1 El Rozemarijnblaadjes (fijngehakt
- 2 Knoflookteentjes
- 2 El Honing
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
- Pesto:
- Bosje Verse Basilicum
- 2 Knoflookteentjes
- 0.8 Dl Olijfolie
- 100 Gr Parmezaanse Kaas (geraspt)
- 75 Gr Pijnboompitten